Предизвикателство на деня

Оцени каквото имаш!

 

 

 

 

Прасчо забеляза, че въпреки че имаше Много Малко Сърце, то можеше да побере доста голямо количество Благодарност.

 

 

 

 

 

 

Живеем в свят, в който ежедневно ни облъчват с осъзнати и недотам осъзнати съобщения, които ни програмират да искаме още и още. Каквото и да си купим, с каквото и да се сдобием, все ще има нещо ново излязло на пазара, което да ни примамва я от екрана, я от билбордовете, я от раздумката ни с приятели на сутришното кафе…

Тази ситуация ни прави постоянно недоволни, искащи, мрънкащи и най-вече измъчващи себе си и околните с постоянните си оплаквания от живота. Това, което редовно забравяме е колко много притежаваме, колко сме благословени, колко сме богати, защото богатството не се измерва само в пари. Само си помислете колко богати и известни личности завършват живота си преждевременно, поради липса не на пари, а на щастие – дълбоко, изпълващо щастие. А това безценно усещане се намира … в нас самите, то не идва отвън! Няма човек, няма предмет или вещ, които да ни осигурят такова трайно и прекрасно чувство. Не, не казвам, че любимите ни хора или приятели не са част от щастието ни. Напротив! Но ако се облягаме на тях като на патерици, с които да се чувстваме щастливи, поставяме върху плещите им огромна отговорност, която може да им натежи и те да ни напуснат, неиздържайки натоварването. В момента, в който потърсим и намерим щастието вътре в себе си, връзката ни с околните би била много по-лека, искрена и незатормозяваща, т.е. склонна да остане с нас по-дълго време.

Какво да направим, за да намерим вътрешното щастие?

Днешното предизвикателство има за цел да ни доближи до него, да му отворим вратичката и то да навлезе в живота ни, изпълвайки всяко празно кътче.

Знае се, че подобните енергии (честоти) се привличат и обединяват. Само си помисли защо група войници не трябва да вървят в крак, минавайки през мост. Причината е, че ако честотата, в която маршируват съвпадне или си доближи опасно до честотата на моста (всичко около нас трепти с определена честота), обединението на тези две вълни може да предизвика срутването на съоръжението. Какво означава това на практика? Върху каквото концентрираш мислите и чувствата си, това привличаш. Ако си мислиш непрекъснато, че си беден, че ти липсват любов, приятели, че не случваш на „нормални“ хора около теб, това и ще материализираш в реалния си живот.

Решението е лесно: просто трябва да променим гледната си точка, да сменим фокуса си, да отвърнем погледа си от това, което ни липсва и да се съсредоточим и мислим по-често за това, което имаме, с което съдбата ни е дарила.

Опитай се от днес нататък, всяка вечер, преди да се отправиш към леглото, да запишеш поне 5 хубави неща, които са ти се случили през деня!

 

След около месец се върни на тази статийка и, ако решиш, напиши какво се промени в живота ти… Със сигурност ще има какво да споделиш!!

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *