Мисъл и здраве

Как става зараждането на рака и какво да правим, за да предотвратим развитието му?

 

Всеки е чувал, че в основата на рака лежи някакъв стрес. Но какъв е този стрес по-точно, откъде идва и как да се справим с него? На тези въпроси ще се опитам да отговоря в тази статия, базирайки се, между другото, и на китайската медицина.

Животът е низ от промени, на които здравият организъм отговаря чрез адаптация. Стресът се появява в резултат на неспособността ни да се справим с емоционалното си състояние, т.е. да се адаптираме. Често емоциите, които ни заливат причиняват болка или неудобство, поради евентуална належаща промяна, поради което, едно от „решенията“, към които прибягваме в такива ситуации е да си заровим главата в пясъка и да игнорираме съответната болезнена емоция. Да, обаче тя е там с цел; тя има своето предназначение, което е да изразим това, което мислим или чувстваме и да предприемем съответни действия. Потулването на емоцията, акумулирането на негативни такива създава в организма „гореща точка“, която привлича голяма част от наличната ни енергия, тъй като тялото „усеща“, че това е място с неразрешен конфликт (създаден е дисбаланс в системата) и изпраща енергийни ресурси към нея с „надеждата“ те да бъдат използвани за разрешаването на последния. Тъй като тази точка е различна от останалия организъм (тя е зона на различие, на дисхармония), тя започва да действа и да се развива самостоятелно.

От друга страна, имунната система е пряко засегната, тъй като за нейното правилно функциониране е нужно човек да е верен на себе си, т.е. да живее в баланс и хармония с мозъка, сърцето и Висшето си Аз. Отслабената имунна система е предпоставка за развитието на болести, и в случая дисхармонията между клетките подготвя почвата за развитие на туморни образувания.

Къде се инсталира туморното образование?

Мястото му се определя от натрупаната и затрупана емоция. Всеки орган се свързва с определени такива, като например:

  • Черен дроб, очи – ярост, яд;
  • Бели дробове, нос, ноздри – мъка, безнадеждност, вина;
  • Бъбреци, уши – страх, самота, несигурност;
  • Далак – притеснения, съжаление…

Оздравителният процес минава през приобщаването на това, което се изолира: емоция, чувства, усещания… Извадете го на „бял свят“, изживейте го, изразете го, споделете го. Последното нещо, което трябва да се прави е да се отрича, да не се признава съществуването на емоцията, която ни причинява болка.

Когато чувствата са разпознати и приети, съзнанието и подсъзнанието работят заедно в синергия. В противен случай съзнанието ни води в една посока, докато подсъзнанието ни дърпа назад – там, където има неразрешен конфликт.

След като емоцията е разпозната, трябва да се премине към следващите етапи от оздравителния процес, а именно:

  • Прощаване на самия себе си за допуснатото емоционало, психическо или физическо нараняване, както и за задържането на потиснатите емоции;
  • Приемане на ситуацията;
  • Прощаване на ответната страна, на човека, „виновен“ за предизвиканата емоция. Тази стъпка е най-трудната, тъй като „жертвата“ има усещането, че прощавайки за „лоша“ постъпка, тя се идентифицира по някакъв начин с такава проява. Това е нелек момент, поради необходимостта да се премине през приемане на тъмната част от собствената природа и същност. Въпреки необходимото усилие за превъзмогването на тази трудност в процеса, резултатът, обединение на разума и духа, си заслужава напъните.

За по-лекото интегрирането на последните три етапа от оздравителния процес препоръчвам техниката Хоопонопоно (http://bit.ly/2mFgdhS).

Ако трябва да обобщя в две фрази казаното дотук, бих използвала следните:

ОТРЕЧЕНА, ЗАРОВЕНА ЕМОЦИЯ = РАКОВА КЛЕТКА!

БЪДЕТЕ ЧЕСТНИ СПРЯМО СЕБЕ СИ И НИКОГА, НИКОГА НЕ СЕ ИЗОЛИРАЙТЕ емоционално или физически!!

 

Източници:
Chinese Medical Qigong Therapy,  Jerry Alan Johnson
Обучение на тема "Рак на костите, мозъка и бъреците" (Formation "Cancer des os, cerveau, reins", Martine Jourde (Québec))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *