Без категорияПредизвикателство на деня

Да се научим да виждаме положителното в човека!

Критиката, негативността и недоволството са се превърнали във втора природа на човека в днешно време. Отвсякъде ни засипват с информация, която предизвиква нашето възмущение и сбръчкване на вежди. Склонни сме да се фокусираме върху негативното в различните ситуации, лесно откриваме и посочваме с пръст и недостатъците на хората, които ни заобикалят. Съзнаваме ли, обаче, каква вреда нанасяме на тях, на нас, на света, в който живеем?

Предполагам всеки е чувал, че човек не се състои единствено от физическата си обвивка, а е обгърнат и от по-фини тела, между които са емоционалното и още по-деликатното ментално тяло. Всяка една мисъл предизвиква съответни трептения в последното, които впоследствие се предават на емоционалното, предизвиквайки подобаваща емоция, която път от своя страна задейства реакции  на физическо ниво. Колкото по-възвишена е мисълта, толкова по-висока е и честотата на нейното трептение, което пък благоприятства здравето и като цяло живота на всеки един от нас. Следвайки тази логика лесно се стига до заключението, че човек е това, за което мисли, към което фокусира вниманието и енергията си!

Днешното ми предизвикателство към всички има за цел да променим към по-добро света около нас, фокусирайки се върху положителните страни на всичко, което ни заобикаля, започвайки от хората, с които общуваме.

Да се опитаме, от днес нататък, да откриваме поне 3 положителни качества у събеседниците си. Още по-силен ефект би имало, ако го правим, докато сме в спор :-).

Светлината е навсякъде и е същината на всеки един от нас! Да й отворим вратата, за да огрее света!

One thought on “Да се научим да виждаме положителното в човека!

  1. Действително насочването на вниманието е велика сила ! Когато го осъзнаем, а после и практикуваме, за да го превърнем в умение сами можем да се убедим как това, върху което се фокусираме започваме да привличаме като магнит. Съответно позитивните ни мисли привличат или повличат след себе си серия от позитивни събития и т.н и т.н.
    Подкрепям тази практика! Стартирайте го като едномесечно предизвикателство и твърде вероятно ще ви стане втора природа за цял живот! Особено идеята да се практикува когато имаш различия в мнения с някого е велико преживяване – блажен е който го постигне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *