Без категорияХомеопатия

Безплатни хомеопатични консултации за остри заболявания на горните дихателни пътища: УНГ, кашлица

Както вече обявих в предишни публикации, започнах инициатива, с която целя да помогна на възрастни и деца, заболели от остри заболявания.

На този етап, реших да обединя всички остри заболявания на горните дихателни пътища в един въпросник, т.е. ако имате проблем с кашлица, гърлото или ушите, попълвате един формуляр, концентрирайки се върху секциите, които засягат вашето заболяване.

Знам, че въпросите не са малко, но е нужно да се разбере, че тази информация е изключително необходима за определяне на възможно най-точното лекарство, което да успее да стимулира организма в оздравителния процес.  Ако имам допълнителни въпроси, то е за да уточня картината и се нуждая от обратна връзка с тези, които са подали заявка за помощ.

Ако НЕ сте готови да се ангажирате с лечебния процес и не можете да отделите време за качественото попълване на формуляра или да ми отговорите на евентуални допълнителни въпроси, ще помоля да не ми изпращате заявка, защото това за мен е загуба на време (анализ на случая и работа върху него), което бих могла да отделя на някой, който е действително ангажиран в оздравителния си процес. Благодаря!

Преди да дам линк към общия формуляр за остри заболявания на ГДП, бих искала да дам някои общи съвети при заболяване:

  1. Не бързайте да сваляте температурата с лекарства! Знайте, че температурата е естествена реакция на имунната система и има своята цел  (в статията ми за имунната система обяснявам по-подробно как действа тя). Високата температура е признак на добра имунна реакция, стига да не е хронична. При температура под 39 градуса (дори 39,5 при деца, при условие, че нямат истории с гърчове) използвайте „бабините“ методи, за да облекчите болния : кърпи, напоени в смес от хладка вода и оцет (налагат се върху челото, увиват се около китките, прасците, маже се корема). Температурата съкращава значително процеса на оздравяване! Да, знам, че температурата „осигурява“ на родителя безсънни нощи, но крайната цел оправдава инвестицията!
  2. Избягвайте употребата на капки за нос, тъй като те блокират естествената реакция на организма да изхвърли навън „вредител“ (вирус, бактерия, прах и т.н.). Капките за нос не разрешават проблема, а го потискат временно, като по този начин една невинна хрема може да премине в бронхит, алергия и т.н.
  3. Давайте на болния много течности: чайчета, прясно изцедени сокове, топла вода с лимон и мед и т.н. Избягвайте млякото (особено при кашлици и хрема), както и всякакви купешки сокове, тъй като са пълни със захар, а тя потиска имунната система.
  4. През месеците от септември до март си дарявайте ежедневни дози течен витамин Д, който подпомага имунната система.
  5. Опитайте се да останете в леглото при наличие на неразположение! Оставете и детето вкъщи: нито градината ще избяга, нито училището. При заболяване организмът има нужда от цялата си енергия, за да се възстанови по възможно най-бързия начин и без да се стига до усложнения. Пуснете си любимата музика, прочете си от книгата, за която все не ви стига време в забързаното ежедневие. Това време за ВАС!
  6. Ако сте започнали лечението с хомеопатия, дръжте в течение хомеопата си, тъй като при остри заболявания „картината“ често се променя динамично и е нужна своевременна намеса.
Ето го и формуляра за остри заболявания на горните дихателни пътища: https://form.jotform.com/73085318723256.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *